Met een goede website kunt u zich onderscheiden!
Wij zien nog te vaak dat een op website de contactgegevens ontbreken. Dat is voor de bezoeker van uw website niet prettig.
Op iedere website van YORON worden daarom uw contactgegevens geplaatst. Het verhoogd het vertrouwen in uw website. Met name voor nieuwe bezoekers die zich op uw website willen orienteren of op zoek zijn naar informatie. Ook willen terugkerende bezoekers willen direct contact op kunnen nemen.
Uw contactgegevens plaatsen we daarom op meerdere plaatsen op uw website; in de header, in de footer en op de contact-pagina. Uiteraard worden óók uw social media icoontjes geplaatst, uw WhatsApp en chatbutton.
Internet is dé bron van informatie. Ook van financiele informatie. Uw klant zoekt tegenwoordig eerst zélf online naar informatie. Tegenwoordig zoekt je klant eerst zelf online naar informatie.
En omdat u niet precies weet wie, wanneer op zoek is naar welke informatie...bouwt YORON een complete website met alle informatie die u uw klantenkunt aanbieden. Zodat ze niet verder surfen naar uw concurrent!
Niet alleen informatie, maar ook rekentools, product-animaties en video's zijn van belang. YORON kan snel bijvoorbeeld een rekentool 'maximale hypotheek' plaatsen op uw website. Dan is de kans groter dat uw websitebezoeker contact met u opneemt. De websitetools van YORON zijn eenvoudig en snel te plaatsen!
YORON is bekend met de vele webmodules van derde partijen. Wij hebben er al honderden ingebouwd en weten precies hoe de webmodules werken én op welke plek op de website de modules het beste tot hun recht komen.
Financieel Advieskantoren vinden bij YORON en INNOMAR een one-stop-shop voor al hun online behoeften. Razendsnel opgeleverd, scherp geprijsd en specifiek gericht op de financiële dienstverlening.
Samen met onze partners binnen INNOMAR leveren wij iuw kantoor een mooie mix van een slimme campagnepagina tot complete websites. Met nuttige content: zoals actuele rentestanden en rekentools voor hypotheken. Met wekelijkse nieuwsartikelen, zelf-sluit-verzekeringen en met slimme digitale formulieren voor klantbeheer of een maandelijkse nieuwsbrief. Niets moet, nagenoeg alles kán.
Ontvangen de klanten van uw advieskantoor nieuwsbrieven? Dan plaatst YORON alle artikelen van de nieuwsbrief als blog op uw website.
De websites van YORON zijn in techmnisch opzicht bijzonder geschikt voor SEO en SEA. Nieuwsartikelen plaatsen op uw website als blog verhoogd uw ranking bij de zoekmachines zoals Google en Bing.
En in veel gevallen doen wij dat geheel gratis!
Steeds meer financiele consumenten oriënteren zich online. Als ze op uw website terecht komen en gebruik maken van écht goede websitetools, is de kans veel groter dat ze vervolgens ook bij u een adviesgesprek inplannen.
De websitetools van YORON vormen zo fantastische online leadgenerators. De tools zijn prettig in gebruik en uiteraard op elk type scherm te gebruiken (responsive). Maar wij zorgen er ook voor dat de consument niet té veel informatie krijgt waardoor hij door de bomen het bos niet meer ziet.
En..... belangrijk is dat de bezoeker van uw website de moeite neemt om contact op te nemen met uw kantoor. Dáár draait het om! Dus YORON zorgt voor alle contactmogelijkheden: whatsapp-button, aanvraagformulier, e-mailbutton....etc.
Kleinere kantoren kunnen zich heel makkelijk onderscheiden van de grote adviesketens en direct writers door gebruik te maken van foto's van uzelf en van uw medewerkers op de website, nieuwsbrief en social media kanalen. Dát maakt het nu net zo persoonlijk!
Wilt u professioneel overkomen, dan kunt u het beste met een echte fotograaf werken voor goede fotografie. Een goede fotograag houdt rekening met de wensen van de websedigner! Op een monitor heeft een foto een landscape-format, maar dezelfde foto heeft op een smartphone een portrait-format.
Promotie voor uw kantoor maak je niet met wachtrijen en belmenu's!
Wat is het geheim van een excellent advieskantoor? VVP vroeg het aan een aantal categoriewinnaars van de Advies Award 2022. Dit zijn volgens de jury stuk voor stuk kantoren die het adviesvak een positieve boost geven, de A(dvies)-factor uitstralen en hun klantgerichtheid weten te verzilveren. Omdat juist deze kantoren een inspiratiebron kunnen zijn voor andere collega-advieskantoren, geven deze kantoren hun ondernemerstips en visies op actuele vraagstukken.
De regel is dat mensen die jouw website bezoeken binnen vijf seconden moeten begrijpen wat jij aanbiedt. Als het langer duurt dan vijf seconden, dan verlies je omzet. Begrijpen je klanten jouw centrale boodschap? Bij StoryBrand Nederland geef ik aan diverse organisaties marketingworkshops om ze te helpen hun boodschap te verduidelijken. Zowel aan profit- als nonprofitorganisaties en zzp’ers. In deze PDF vind je de vijf belangrijkste tips die ik ze geef als het gaat om hun website.
Door deze vijf wijzigingen aan te brengen, verhoog je je sales, creëer je fans en verlies je niet langer van de concurrentie.
Het doel van een website is drastisch veranderd in de afgelopen vijf jaar. Ooit waren websites een opslagplaats voor informatie over een bedrijf, nu zijn ze een aanvulling op een bredere marketingcampagne. Daarom moeten ze eenvoudig en overtuigend zijn. Een website moet jouw algehele merkstrategie aanvullen en de primaire boodschap van jouw merk duidelijk uitdragen.
Wat is de boodschap van jouw merk? Hopelijk gaat het over wat je biedt en wat dat met de klant te maken heeft. Als loodgieter repareer je alles wat lekt en dat voor een verrassend scherpe prijs. Als je een life coach bent, krijg je je klanten weer op het goede spoor, zodat ze dit jaar meer kunnen bereiken dan ooit tevoren. Als je een schrijver bent, schrijf je spannende avonturenverhalen die iedereen wil lezen.
VERMIJD DE VLOEK VAN KENNIS,
PRAAT NIET IN VAKJARGON
Bij de StoryBrand Marketing Workshop leren we onze deelnemers om de vloek van kennis te vermijden. De vloek van kennis wil zeggen dat een ondernemer zoveel weet over zijn producten en diensten, dat hij die kennis projecteert op zijn potentiële klanten. De meeste klanten geven je echter maar een paar seconden om je pitch te geven, en dat betekent dat je boodschap gemakkelijk te begrijpen moet zijn. De beste manier om dat voor elkaar te krijgen, is door te communiceren in duidelijke taal.
Bijvoorbeeld:
• Wij maken dakgoten schoon
• Jouw gazon als nieuw
• Word fit met een personal trainer
• Laat ons jouw feest cateren
• Huur een appartement op loopafstand van je werk
Recent was een van onze klanten bang dat zijn business te ingewikkeld was. Als industrieel schilder bedient hij een breed scala aan klanten, variërend van fabrikanten van auto-onderdelen tot aannemers in de bouw. Toen we zijn website zorgvuldig bekeken, lieten we hem zien dat hij aan geen enkele klant echt iets van waarde communiceerde. Op de homepage stond hoe lang hij al actief was en hoe zijn grootvader het bedrijf was begonnen. Het feit dat hij een brede doelgroep heeft, wil niet zeggen dat een duidelijke en simpele boodschap onmogelijk is. We hebben hem in onze workshop ervan overtuigd dat zijn bedrijf groeit als hij een goede website maakt. Een website met een foto van een man in een wit overhemd die schildert en de slogan ’Wij kunnen alles schilderen’. Vergezeld van een heldere ‘Vraag een offerte aan’-knop. Alle deelnemers aan de workshop waren het eens met deze aanpak, en gelukkig leert onze klant nu zijn merkmateriaal te vereenvoudigen.
Onderneem direct actie: Bedenk een slogan voor je merk en zorg ervoor dat de boodschap gemakkelijk te begrijpen is. Dat is het eerste wat je nodig hebt op je website.
Onlangs had ik hulp nodig bij het ontwerpen van PowerPointslides voor een belangrijke presentatie. Onze ontwerper had op dat moment geen tijd, dus ging ik via Google op zoek naar hulp. Ik heb mijn zoektocht beperkt tot twee ontwerpbureaus. Het eerste bedrijf had een schitterende website, compleet met bewegende beelden van een boot die de rivier op dreef en ontwerpers die op kantoor bezig waren met het voltooien van projecten. Via een paar links kwam ik erachter wat hun kernwaarden waren en voorbeelden van hun werk waren te vinden op een aparte portfoliopagina. Ik was overtuigd van hun kunnen.
Het enige probleem was dat ze me op de website geen duidelijke en eenvoudige mogelijkheid gaven om een afspraak te maken. De website van het andere bedrijf was minder indrukwekkend. De pagina’s zagen er verzorgd uit, maar vielen in het niet vergeleken met het andere ontwerpbureau. En toch trok op de homepage een simpele zin mijn aandacht: ’Als je een goede start wilt maken bij je volgende presentatie, kunnen we je helpen met de presentatie.’
Gevolgd door een knop met de tekst ‘Vraag een offerte aan’. Ik klikte op de knop en een week later betaalde ik ze voor het werk dat ze hadden gedaan.
Het is verbazingwekkend hoeveel bedrijven een duidelijke call-toaction nalaten en daardoor verkoopkansen laten liggen. Een van de klanten die onze workshop bijwoonde, was een kaarsenmaker met een omzet van 17 miljoen euro. Toen we hun website analyseerden, ontdekten we dat een kaars die voor 30% van hun totale omzet zorgde, pas diep in de website te vinden was. Dit was een enorme fout.
We hebben hen geadviseerd om de kaars op de homepage te plaatsen met een duidelijke bestelknop. We noemen dit ‘met de wind mee varen’. Als jouw bedrijf ergens bekend om staat, vermeld dat dan heel helder en prominent op je site en maak direct duidelijk hoe mensen een bestelling kunnen plaatsen.
BEGIN MET DE PRODUCTEN EN DIENSTEN
DIE VOOR DE GROOTSTE OMZET ZORGEN
Dus welke duidelijke call-to-action moet je op je website plaatsen? Dat is de oproep om een bestelling te plaatsen voor jouw meest winstgevende product of dienst. Óf de oproep om een afspraak te maken, als voor de verkoop van je product of dienst eerst overleg nodig is. Wat de call-to-action ook is, naar die knop moet de meeste aandacht uitgaan op je website. Overweeg bijvoorbeeld om de knop in een felle kleur weer te geven of rechtsboven op je website te plaatsen. En zorg ervoor dat de knop op elke pagina terugkomt, zodat klanten er nooit naar hoeven te zoeken. Je zult versteld staan hoeveel je daarmee aan verkopen wint. Als klanten veel moeite moeten doen om iets van jou te kopen, is de kans groot dat ze afhaken.
Voorbeelden van duidelijke call-to-actions:
• Koop nu
• Plaats een bestelling
• Vraag een offerte aan
• Maak een afspraak
Bij het uitzoeken van afbeeldingen voor hun website, komen StoryBrand-workshopdeelnemers vaak in de verleiding om afbeeldingen te gebruiken die weergeven wie ze zijn als organisatie. Maar onthoud: een website gaat niet over jouw bedrijf, maar over je klant. Alles op je website moet worden gemaakt met jouw klanten in gedachten. Dus hoe graag je ook de voorkant van je gebouw of foto’s van je team wil laten zien, je moet de verleiding weerstaan. Gebruik in plaats daarvan de afbeeldingen op je site om een verhaal te vertellen over hoe het leven van je potentiële klanten eruitziet als ze je producten en diensten kopen. Zullen ze gelukkiger zijn? Laat dan afbeeldingen zien van mensen die blij zijn met je producten. Een van de dingen die we StoryBrand-klanten leren is dat klanten oplossingen kopen voor interne problemen, niet externe problemen. Wat we hiermee bedoelen, is dat elk extern probleem, of het nu een lekkende kraan of een lekke band is, samengaat met een intern probleem zoals frustratie, verwarring of zelfs een gevoel van ‘ik kan het niet’. Vergis je niet, klanten kopen jouw producten om zich te verlossen van stress. En als je afbeeldingen laat zien van mensen die van die stress verlost zijn, dan zullen jouw klanten vaker een beroep op je doen. Benut de afbeeldingen op je site om visueel duidelijk te maken wat er gebeurt als potentiële klanten met jou gaan samenwerken.
Hoe communiceer je duidelijk wat je bedrijf doet, als je meerdere activiteiten ontplooit? In onze workshops krijgen we die vraag vaak. Een van onze klanten is een retraitecentrum dat gespecialiseerd is in ervaringsgerichte therapie. Ze hebben programma’s voor stellen, voor mensen die een trauma hebben meegemaakt, voor cliënten die worstelen met het beheren van hun geld en tal van andere belangrijke zaken. Wij zochten uit wat hun belangrijkste bron van inkomsten is en kwamen erachter dat een van hun programma’s verantwoordelijk is voor 40% van hun totale nkomsten. Zo wisten we dat dat programma prominent vermeld moest worden op de homepage. Om zoveel mogelijk aandacht ervoor te generen, hebben we het programma rechtsboven op de pagina weergegeven.
Nadat we de prominente vermelding van dit succesvolle programma hadden gewaarborgd, hebben we alle rogramma’s van het retraitecentrum onderverdeeld in een van de volgende drie categorieën: High Impact Leiderschap, Succesvolle Relaties en Trauma Overwinnen. Op deze manier kunnen bezoekers van hun site gemakkelijk een categorie vinden die bij hen past. Sommige programma’s worden in meerdere categorieën vermeld omdat er overlap is. Zorg dus voor overzichtelijke keuzes op je homepage. Bezoekers lopen waarschijnlijk vast als je alle producten en diensten vermeldt, omdat ze eigenlijk helemaal niet houden van veel keuze. Zo verkoopt een van onze klanten slechts een paar kleuren verf, omdat ze erachter kwamen dat het presenteren van minder keuzes de
interesse verhoogt.
Dat is ook de reden waarom ze slechts een fractie van hun meubels in de showroom tonen. Als je klanten minder keuzes geeft, hebben ze meer tijd om zich te verdiepen in de producten die zijn uitgestald. Dus als je bedrijf op veel terreinen actief is, bedenk dan of je je producten en/of diensten kunt indelen in twee of drie categorieën. Kun je het aanbod van jouw bedrijf vereenvoudigen tot een weergave van alleen je belangrijkste inkomstenbronnen? Als dat
het geval is, kun je een site maken die kracht uitstraalt en je klanten niet overweldigt.
Om eenduidig te communiceren vanuit je merk is het belangrijk een BrandScript te maken: een document waarin je het verhaal van je merk vertelt. Je kunt je eigen BrandScript maken tijdens een StoryBrand Workshop. De meeste bedrijven hebben zo veel brandingtechnieken uitgeprobeerd dat hun communicatie onoverzichtelijk en verwarrend is geworden. Een BrandScript betekent dat je precies weet wie je bent en wat je je klanten aanbiedt en geeft je richting zodat je nooit op een verkeerde manier communiceert.
De acht cruciale kenmerken van een brandscript kun je creëren door deze vragen te beantwoorden:
1. Wat wil je klant?
2. Wat is het externe probleem waarmee ze te maken hebben?
3. Wat is het interne probleem? (Hoe voelen ze zich door het externe probleem?)
4. Wat voor empathisch statement kan jouw bedrijf maken voor het interne probleem van je klant?
5. Waarom ben jij een autoriteit om het probleem van je klant op te lossen?
6. Wat is jouw plan om de pijn en verwarring van je klant te verminderen?
7. Wat is de directe call-to-action?
8. Hoe ziet het leven van jouw klant eruit als jij hun probleem oplost?
De antwoorden op deze vragen bieden al het materiaal dat je nodig hebt om jouw website, e-mails, salespresentaties en zelfs je bedrijfsfilosofie te maken.