Website

Een professionele website is veel méér dan het bekende online visitekaartje die veel aanbieders u adviseren. Klanten oriënteren zich tegenwoordig online en een website in uw eigen huisstijl, met onder andere klantreviews en foto’s van uw team is dan ook van groot belang.

Een werkelijk goede website is een uitgekiende verzameling van landingspagina`s met productinformatie, rekenmodulen, uitleganimaties, digitale formulieren, infographics, achtergrondvideo's etc. En iedere landinsgapagina heeft een eigen unieke URL die u kunt knippen en kunt plakken in bijvoorbeeld een e-mailbericht naar uw klant. Of in uw nieuwsbrief. 

Voorbeelden en méér info

 

Hypotheekrentes

Nederlanders gaan graag zelf op onderzoek uit. 75% van de hypotheeksluiters zoekt eerst online informatie op voordat ze een hypotheekadviseur benaderen. Met hypotheekrentes op uw website kunnen uw bezoekers alvast kijken welke geldverstrekkers de laagste rentes hebben. 

Natuurlijk bent u niet de enige met een overzicht van hypotheekrentes op uw website. Maar u doet er goed aan om slechts een beperkte selectie te maken, anders ziet uw bezoeker door de bomen het bos niet meer.

En u doet er goed aan om duidelijk aan te geven dat de rente niet allesbepalend is. Een hypotheek is immers een ingewikkeld en best wel complex product. Veel variabelen bepalen uiteindelijk de hoogte van de hypotheekrente.

Hypotheekberekening

Er zijn ook klanten die zelf de hypotheek willen berekenen. Zo weten ze namelijk of ze kunnen besparen op hun maandelijkse lasten. Met een rekentool zorgt u ervoor dat een potentiële of bestaande klant dit op uw website berekent.

Omdat u deze gratis dienst aanbiedt, is hij eerder geneigd om contact op te nemen. Zo heeft u gelijk een aanknopingspunt om hem of haar te helpen met hypotheken en verzekeringen.

Let er wel op dat een berekening die door de klant zélf wordt uitgevoerd kan leiden tot te hoge verwachtingen. In dat geval moet u weer wat plooien glad strijken.

Contactformulier

Ieder advieskantoor heeft wel een contactformulier op zijn website. Maar is deze ook verbonden met je CRM pakket? Als u dit doet, worden de ingevulde gegevens automatisch in een nieuw klantdossier geplaatst.

Daarnaast vergeet u nooit meer om contact op te nemen, omdat er een herinnering wordt aangemaakt om de lead te bellen. Zo verdwijnt een potentiële klant niet in een e-mailbox, maar adviseert u hem binnen een paar dagen.

MIJN OMGEVING

Tegenwoordig wil iedereen alles zo gemakkelijk regelen als een bestelling plaatsen bij Zalando. Daarom is een veilige mijn omgeving, in eigen huisstijl, onmisbaar voor een financieel advieskantoor. Met een online klantportaal hebben klanten eenvoudig inzicht hebben in hun financiële gegevens en documenten op één plek. Via het portaal uploadt je eenvoudig documenten, wijzig je gegevens of stuur je document verzoeken. Snel en efficiënt je documenten ondertekend met een digitale handtekening.

 

VOORDELEN

 Klant altijd op de hoogte van hypotheekaanvraag.
 Eenvoudig invulling geven aan zorgplicht.
 Snel en makkelijk samenwerken met de klant.

KLANTAPP

De jonge consument doet steeds meer met zijn telefoon. Als financieel advieskantoor moet je meebewegen met deze digitale revolutie. Met een consumentenapp in jouw huisstijl communiceer je realtime met de klant. Klanten beheren hun financiële- en persoonlijke gegevens eenvoudig vanuit de app. Alle financiële producten staan in één overzicht en schade melden is een fluitje van een cent. En wil je de klant informeren? Jouw advieskantoor deelt eenvoudig nieuwsberichten en pushmeldingen.

 

VOORDELEN

 In de broekzak van de klant.
 Meer klantcontact met minder moeite.
 Klant eenvoudig aanzetten tot actie.

BRONDATA

Maak het aanleveren van gegevens nog makkelijker voor jou én je klant. Je haalt veilig klantgegevens op voor een hypotheek, lening of verzekering. Denk hierbij aan gegevens van het UWV, de Belastingdienst en MijnOverheid. Geen tijd meer kwijt aan het uploaden en controleren van een identiteitsbewijs, maar simpel inloggen met DigiD. De klant heeft zijn gegevens in één app en bepaalt zelf welke hij deelt met zijn adviseur.

 

VOORDELEN

 Snel alle gegevens bij de hand.
 Veiliger: De app voldoet aan de hoogste security eisen.
 Geen dubbele data meer invoeren.

DIGITAAL ONDERTEKENEN

Een offerte printen, ondertekenen en weer inscannen. Dat is natuurlijk erg omslachtig. Zorg daarom dat klanten documenten binnen enkele klikken rechtsgeldig digitaal kunnen ondertekenen. Het verzoek en de handtekening worden veilig uitgewisseld tussen je CRM systeem en de mijn omgeving van de klant. Handig voor een opdracht tot dienstverlening of hypotheekofferte. De klant ondertekent snel en jij hoeft minder administratie te doen.

 

VOORDELEN

 Meer gemak voor de klant.
 Tijdbesparend.
 Duidelijk en rechtsgeldig.

KLANTVERIFICATIE EN ONDERZOEK

Als financieel adviseur wil je geen link met dubieuze praktijken en ben je voor bepaalde financiële producten verplicht om klanten te verifiëren en onderzoeken. Daarnaast moeten klanten makkelijk kunnen inloggen op hun mijn-omgeving. Bied daarom een online identificatie en verificatie aan. Klanten kunnen zich eenvoudig identificeren met iDIN, ID-scan of een gezichtsscan. Bovendien kun je klantgegevens controleren op negatieve media, KVK-gegevens en PEP- en sanctielijsten. Zo weet je met wie je te maken hebt.

 

VOORDELEN

 Prettige klantervaring.
 Je kent je klant.
 Voldoen aan wetgeving.

en verder.......

BETALEN MET IDEAL

Handmatig geld overmaken is niet meer van deze tijd. Zeker nu iedereen met één swipe betaalt bij een supermarkt of in een paar tikken geld overmaakt via een app. Voeg daarom betaallinks toe aan je facturen. De klant betaalt vervolgens eenvoudig met iDEAL, PayPal, creditcard of een andere betaalmethode. Makkelijk voor de klant, en jouw facturen worden drie keer sneller betaald.


VOORDELEN

 Sneller betalingen ontvangen.
 Moeiteloos voor de klant.
 Gelijk vastgelegd in boekhouding.

11.

NIEUWE WONINGEN PORTAAL

Is jouw klant op zoek naar een woning? Met de huidige schaarste op de woningmarkt is dit niet eenvoudig. Help je klant daarom met een woningportaal. Via een woningportaal stel je samen met de klant een zoekprofiel in voor hun droomwoning. Je woningzoekende klanten ontvangen hierop actueel en passend woningaanbod, vier uur vóór publicatie op Funda. Zo blijf je continu in beeld, biedt je makelaarsdiensten aan en komen klanten bij jou terug voor hun hypotheek.


VOORDELEN

 Realtime woningaanbod.
 Continu in beeld bij de klant.
 Volledig automatisch.

12.

DIGITALE FORMULIEREN

Geef snel en gemakkelijk invulling aan nazorg en beheer en blijf regelmatig in contact met de klant. De klant hoeft niet te bellen, e-mailen of een formulier te printen. Via digitale formulieren stuur je snel en eenvoudig digitale formulieren over bijvoorbeeld nazorg, verzekeringen of de hypotheek. Doordat de klant gegevens met jou deelt krijg je direct inzicht in verbeteringen of besparingen voor de klant. Zo speel je in op de behoefte van je klant en verbeter je de klantbeleving.


VOORDELEN

 Tijdbesparend.
 Invulling zorgplicht.
 Betrokken met de klant.

Meer weten over softwaretools voor de klant?       PLAN DIRECT EEN GESPREK IN

Gebruik je Elements al?       NEEM DAN CONTACT OP MET SUPPORT

VOOR DE ADVISEUR

13.

HYPOTHEEKADVIESSOFTWARE

Hypotheken vergelijken? Dat doe je in een handomdraai met een adviespakket. Breng de wensen, mogelijkheden en risico’s in kaart. In 10 minuten creëer je een duidelijke financieringsopzet en deel je het adviesrapport met de klant. Vervolgens vergelijk je geldverstrekkers, looptijden, rentepercentages en voorwaarden. Via het veilige HDN netwerk vraag je een renteaanbod of offerte aan. Voor je het weet zit de klant bij de notaris.


VOORDELEN

 Razendsnel hypotheken vergelijken.
 Kraakhelder rapport voor de klant.
 Geen onnodige e-mails versturen.

14.

VERZEKERINGEN VERGELIJKER

Inloggen op extranetten van allerlei verzekeraars kost tijd. Bovendien maakt dit het lastiger om verschillende pakketten, polissen en verzekeraars te vergelijken. Als verzekeringsadviseur wil je dat dit eenvoudiger is. Dat is waar vergelijkingssoftware om de hoek komt kijken. Hiermee vergelijk en offreer je schadeverzekeringen in no-time. Bovendien worden gegevens automatisch uitgewisseld met je CRM-systeem. Je hoeft nooit meer gegevens handmatig over te typen.


VOORDELEN

 Eenvoudig vergelijken en aanvragen.
 Geen dubbele invoer.
 Overzichtelijk.

15.

PLANNINGSSOFTWARE & VERANTWOORD HYPOTHEEKRAPPORT

Slechts 4% van de Nederlanders heeft een financieel plan. Dat betekent dat veel mensen niet weten hoe ze er financieel voorstaan bij onverwachte gebeurtenissen. Geef je klanten daarom inzicht in verschillende scenario’s met planningssoftware. Grafieken zorgen voor helder inzicht voor zowel klant als adviseur. Denk hierbij aan veranderingen in de financiële situatie bij overlijden van de partner, bereiken van de pensioenleeftijd en arbeidsongeschiktheid. Jouw klanten hebben inzicht in hun inkomsten en uitgaven, ook wanneer hun situatie verandert. En dat waarderen ze. Met een verantwoord hypotheekrapport krijg je direct inzicht in de risico's, besparingen en mogelijkheden van hypotheken.


VOORDELEN

 Moeiteloos inzicht creëren.
 Meer duidelijkheid voor de klant.
 Langere adviesrelatie.

16.

ACTUELE WONINGWAARDE

De woningmarkt is turbulent. Handig dus om te weten hoeveel de woning van je klant waard is. Met een actuele woningwaarde-tool heb je hier geen omkijken naar. De woningwaarde staat weergegeven in het dossier van de klant. Op basis van locatie, bouwjaar, oppervlak en woningen in de buurt wordt de woningwaarde berekend. Bovendien heb je met het woningwaarderapport inzicht in de kadastrale kaart, het energielabel, perceel- en woonoppervlakte en de waardes van woningen in de buurt. Zo zie je of de klant over- of onderwaarde heeft en kun je hierop direct actie ondernemen.

Tip: iedereen wil weten wat zijn of haar woning waard is. Plaats deze tool daarom op je website voor extra leads. Het opvragen van een woningwaarderapport is dan ook één van de meest gebruikte tools op websites van financieel adviseurs.


VOORDELEN

 Automatisch actueel.
 Toegevoegde waarde voor de klant.
 Geen verkeerde inschatting.

17.

INZICHT IN VERDUURZAMEN WONING

Met de stijgende energieprijzen is het belangrijk om klanten te adviseren over verduurzamen. Daarnaast is iedereen meer bezig met het milieu en stimuleert de overheid energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen, HR++ glas, een warmtepomp of dakisolatie. Met een verduurzaamheidstool zie je direct waar de kansen voor de klant liggen. Bovendien kun je jouw website bezoekers zelf een duurzaamheidsprofiel laten downloaden op jouw website. Zo help je jouw klanten nu met besparen en bouw je een klantrelatie voor de toekomst.


VOORDELEN

 Draagt bij aan het milieu.
 Helpt klant met besparen.
 Verbreed jouw expertise.

18.

ADVISEURSAPP

Stel dat je onderweg bent naar een klant. Voordat je aanbelt, wil je nog even zijn dossier controleren. Daarvoor hoef je je collega niet meer te bellen. Een app voor adviseurs is namelijk de ideale oplossing. Je hebt de klantdossiers van jouw advieskantoor altijd in je broekzak. Klantgegevens, e-mails, documenten, taken en productinformatie zijn altijd binnen handbereik.


VOORDELEN

 CRM in het klein.
 Klantinformatie altijd bij de hand.
 Minder e-mailen en bellen.

19.

SIGNALEN

Regelmatig aandacht geven aan je bestaande klanten, dat kost veel tijd. Maar niet met de juiste signalen. Je ontvangt namelijk een melding wanneer het interessant is om contact op te nemen. Bijvoorbeeld wanneer de looptijd of de rentevastperiode van een hypotheek afloopt. Maar ook wanneer de klant jarig is, gaat verhuizen, kan besparen op zijn ORV of bijna met pensioen gaat. Jij weet precies wanneer je een klant even moet bellen of mailen, zonder dat het veel tijd kost.


VOORDELEN

 Verras de klant.
 Communiceren wanneer nodig is.
 Software doet het werk.

Meer weten over softwaretools voor de klant?       PLAN DIRECT EEN GESPREK IN

Gebruik je Elements al?       NEEM DAN CONTACT OP MET SUPPORT

VOOR HET KANTOOR

20.

RELATIEBEHEER (CRM)

Klantgegevens in een CRM zijn de basis van een advieskantoor. In een overzichtelijk klantdossier zie je alle informatie van een gezin. Je hebt op ieder moment inzicht in contactgegevens, gespreksverslagen en de status van hypotheken, verzekeringen en diensten. Bovendien communiceer je via CRM systeem eenvoudig met huidige en potentiële klanten.


VOORDELEN

 360 graden klantbeeld.
 Dezelfde informatie voor iedere medewerker.
 Klanten beter bedienen.

21.

E-MAIL

Krijg je veel e-mails van klanten? Dan is het fijn als deze informatie overzichtelijk blijft. Zeker als je collega’s jouw communicatie met klanten ook moeten bekijken. Zorg daarom voor een gebruiksvriendelijk e-mailprogramma. Hiermee staan alle verzonden en ontvangen e-mails automatisch in het juiste klantdossier. Zo is iedere medewerker op de hoogte van alle uitgewisselde informatie. Bovendien worden er automatisch e-mails klaargezet en handtekeningen toegevoegd. Je hoeft de e-mail alleen te controleren en te verzenden.


VOORDELEN

 Efficiënter samenwerken met collega’s.
 Zorgt voor overzicht.
 Minder typen.

22.

WORKFLOWS

Minder vergeten en meer tijd besparen. Slimme workflows bieden veel voordelen. Het zorgt ervoor dat jouw bedrijfsprocessen geautomatiseerd en gestructureerd verlopen. Zie het als een onzichtbare collega. Iemand die administratieve handelingen uit handen neemt én zorgt dat iedere medewerker op dezelfde manier werkt. Bovendien worden alle acties vastgelegd, zodat je je geen zorgt hoeft te maken over wet- en regelgeving.


VOORDELEN

 Iedereen werkt op dezelfde manier.
 Geen stap vergeten.
 Snel en automatisch.

23.

AGENDAPLANNER

Naderende deadlines, overleggen of afspraken? Met overzichtelijke agenda-software organiseer je alle afspraken van jou en je collega’s. Nodig direct klanten uit en blok vrije dagen af. Iedereen weet precies wie, wat, waar en wanneer er iets gaat gebeuren. Bovendien kies je zelf welke collega’s toegang hebben tot jouw afspraken. Zo werk je ook nog eens privacy-proof.


VOORDELEN

 Eenvoudig inplannen.
 Creëert overzicht.
 Overzichtelijk samenwerken.

24.

TO DO LIJST

Weet jij ‘s ochtends precies wat je te doen staat? Met een to-do-lijst zie je dit in één overzicht. Daarnaast voeg je eenvoudig taken toe voor collega’s of afdelingen. Zo werkt je efficiënt samen. Bij een dringende taak krijg je automatisch een melding. Bijvoorbeeld wanneer de ontbindende voorwaarden van een hypotheekofferte verlopen of een klant documenten heeft geüpload. Je hoeft dit niet handmatig bij te houden, waardoor je meer tijd hebt voor advies.


VOORDELEN

 Nooit meer iets vergeten.
 Eenvoudig werk overnemen.
 Overzichtelijk tijd managen.

25.

URENREGISTRATIE

Gewerkte uren bijhouden is geen leuk werk. Het kost veel tijd en discipline. Maar met de juiste urenregistratie-tool is dit een fluitje van een cent. Zodra je een klantdossier opent, start de timer automatisch en wordt de tijd vastgelegd. Het resultaat? Duidelijk inzicht in de uren die je aan een taak, hypotheekaanvraag of schademelding hebt besteed. Bovendien kan er in één klik een factuur worden aangemaakt. Zo gaat er geen declarabel uur verloren.


VOORDELEN

 Volledig automatisch.
 Inzicht in gewerkte uren.
 Eenvoudig factureren.

26.

NIEUWSBRIEF-SOFTWARE

Met nieuwsbrief-software verstuur je succesvolle e-mails. Je kiest een doelgroep, bijvoorbeeld klanten met een hypotheek, en verstuurt in een handomdraai een gepersonaliseerde e-mail. Persoonlijke gegevens, zoals naam, adres en geboortedatum, worden namelijk automatisch in de e-mail geplaatst. Zo informeer je klanten en leads op een laagdrempelige manier over hun financiële mogelijkheden. Bijvoorbeeld over het oversluiten van de hypotheek, hun aankomende belastingaangifte of het aanpassen van hun inboedelverzekering. En alle verstuurde nieuwsbrieven worden netjes opgeslagen in het klantdossier.


VOORDELEN

 Communicatie eenvoudig personaliseren.
 Blijf top-of-mind.
 Gegevens direct uit dossier.

27.

DOCUMENTENOPSLAG

Voorkom je dat je steeds documenten moet e-mailen. Dat is niet veilig. Met een online documenten opslag hebben medewerkers met toegang inzicht in offertes, facturen, loonstroken enzovoorts. Die beperkte toegang is wel belangrijk. Hiermee voorkom je dat onbevoegde personen toegang hebben tot documenten van jouw advieskantoor en jullie klanten. Zorg daarom voor een online documentenopslag met een uitgebreid rechtensysteem. Zo blijven je documenten veilig bewaard.


VOORDELEN

 Af te schermen voor onbevoegden.
 Overal inzichtelijk.
 Veilig data uitwisselen.

28.

PRODUCT BEHEER

Bel en e-mail je maatschappijen nog steeds over de hypotheken en verzekeringen van klanten? Met productbeheer-software hoeft dit niet meer. Je ontvangt eenvoudig de actuele gegevens. Zodra een hypotheekaanvraag akkoord is of een verzekering wijzigt, stuurt de maatschappij dit digitaal naar jou toe. Je bespaart bergen met tijd en werkt nooit met verouderde informatie.


VOORDELEN

 Veilig volgens wetgeving.
 Data altijd actueel.
 Minder handmatig werk.

29.

RENTEWIJZIGINGEN

Wil jij weten hoe de rentes in de markt zich ontwikkelen? Met een tool voor rentewijzigingen heb jij realtime inzicht in aankomende rentewijzigingen. Vergelijk en analyseer het aanbod van verschillende geldverstrekkers. Zo ben je up-to-date en kun je klanten de beste hypotheekconstructies aanbieden.


VOORDELEN

 Automatisch gepubliceerd.
 Informatie altijd up-to-date.
 Inzicht in ontwikkelingen.

30.

BOEKHOUDING EN FACTURATIE

Een overzichtelijk boekhouding is onmisbaar voor iedere organisatie. Hiermee beheer je de volledige boekhouding en facturatie, winst- en verliesrekeningen, incasso- en excassoboekingen en de debiteuren- en crediteurenadministratie. Is de boekhoudtool onderdeel van je CRM systeem? Dan maak je na het hypotheekadvies in één klik een factuur aan die verwerkt wordt in de boekhouding. Je bespaart tijd en hebt meer inzicht in de geldstromen van jouw advieskantoor.


VOORDELEN

 Boekhouding realtime bijgewerkt.
 Inzicht in omzet en kosten.
 Tijd besparen dankzij CRM integratie.

31.

GRAFIEKEN VAN RESULTATEN

Als eigenaar van een advieskantoor wil je inzicht in de resultaten van je bedrijf. Denk aan omzet, kosten, aantal nieuwe producten en aantal afspraken. Je vergelijkt de resultaten van deze maand eenvoudig met andere periodes. Zo zie je precies wat er goed gaat en waar er nog kansen liggen. Duidelijke grafieken zijn erg waardevol voor de besluiten en jaarplannen die worden gemaakt. Je hebt namelijk een overzichtelijk beeld van de behaalde resultaten.


VOORDELEN

 Sneller trends ontdekken.
 Eenvoudig resultaten vergelijken.
 Voor iedereen begrijpelijk.

32.

SELECTIES EN ACTIES

Heb jij een overzicht van de hypotheken, verzekeringen en diensten in jouw portefeuille? Met selecties krijg jij inzicht in jouw klanten met hun bijbehorende producten. Het geeft je inzicht in nieuwe, lopende en beëindigde producten en diensten. Bovendien filter je op specifieke producttypes, statussen, looptijden en maatschappijen. Naar deze klantselectie stuur je in een paar klikken een e-mail of maak je een bel-herinnering aan voor je collega.


VOORDELEN

 Klanten beter in beeld.
 Razendsnel filteren binnen klanten.
 Inzicht in kansen.

WIJ HEBBEN ALLES IN HUIS

Zo… dat waren nogal wat softwaretools. Je vraagt je nu misschien af: hoe ga ik al deze tools verzamelen?

Goed nieuws: Faster Forward en De Nationale Hypotheekbond hebben alles in huis. Een complete software suite waar alles in staat. Een allesomvattend ERP-systeem, inclusief adviessoftware. Naadloos verbonden met een professionele website en mijn-omgeving.

Jij hebt alle tijd voor je klanten, wij regelen de software.

Tijdens een live demo adviseren we je over de softwaretools die het best passen bij jouw advieskantoor.