Chatbot in combinatie met smartpone is een gouden combinatie!

De arbeidsmarkt staat onder druk. De branche wordt steeds kennis-intensiever. En de klant ongeduldiger. Redenen om eens goed te kijken naar de inzet van chatbots. Nu nog een vreemde eend in de bijt maar goede innovaties worden snel omarmd. Een aantal voordelen:

Lagere bezetting op de service- of informatiedesk
De servicedesk is er om vragen van klanten te beantwoorden en om ze verder op weg te helpen. Wanneer blijkt dat een groot deel van de vragen bij de servicedesk gaat over simple risks kunnen deze prima met de chatbot ondervangen worden. Zo is de klant op exact dezelfde manier geholpen, maar kan een medewerker vrijgemaakt worden om op een andere manier waarde toe te voegen. 

Altijd direct antwoord
De chatbot staat altijd aan. Voor de klant is het heel fijn om direct antwoord te krijgen op zijn vragen vragen. Dit verhoogt de efficiëntie van het kantoor en ook de klanttevredenheid direct. 

Verhoogde productiviteit dankzij betere kennis van de inhoud
Dankzij handige tips en trucs die de chatbot aanbiedt in korte video’s en animaties, vergroot je direct de kennis van de klant. De klant kan zich dan prima voorbereiden op het adviesgesprek. 

De proactieve chatbot blijft suggesties geven om nieuwe kennis te ontwikkelen
Op basis van het kennisniveau van de klanten kan een chatbot zelf suggesties geven over een nog beter gebruik van de tooling. 

Minder tijd kwijt met zoeken naar informatie
Een klant die zich aan het oriënteren is is op zoek naar informatie. Relevante informatie. Met een correcte inrichting van een chatbot kan informatie beter ontsloten worden.

Laat je ontzorgen op het gebied van contentcreatie en beheer
De kosten die komen kijken bij contentcreatie en beheer zijn voor INNOMAR niet te dragen. Er zijn ook andere mogelijkheden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een SaaS dienst die niet alleen de techniek levert en het platform in elkaar klikt maar ook ontzorgt op het gebied van content. 

Leveranciers: 

Chatbots zijn een crime indien de klant in een 'loop' terecht komt. De kwaliteit van de chatbot dient op een ongekend hoog niveau te liggen. Een goede (white label) chatbot in combinatie met het gebruik ervan via de smartpone is een gouden combinatie.